Παιχνίδια με καρδιές και αριθμούς

Παιχνίδια με καρδιές και αριθμούς

Μέσα στην ανάρτηση αυτή θα βρούμε 3 διαφορετικά παιχνίδια με καρδιές και αριθμούς! Ένα για την αναγνώριση των πρώτων αριθμών, ένα με αριθμούς και ποσοτήτες αλλά και ένα με προσθέσεις. Πάμε να τα δούμε αναλύτικά πιο κάτω…

Γλυκιές κάρτες μέτρησης

Γλυκιές κάρτες μέτρησης

Εκτυπώσιμες γλυκιές κάρτες μέτρησης για την ημέρα της αγάπης! Το αρχείο αποτελείται από τρία φύλλα με εικόνες και αριθμούς. Εκτυπώνουμε το αρχείο μας και κόβουμε τα καρτελάκια. Αν υπάρχει η δυνατότητα πλαστικοποιούμε, διαφορετικά μπορούμε να κολλήσουμε τα καρτελάκια μας σε κομμάτια από χαρτόνι/ χαρτόκουτο ή αφρώδες υλικό ώστε να πιάνονται πιο εύκολα και να αντέξουν λίγο περισσότερο.

Το παιδί δείχνοντας με το δάχτυλό του μετράει τις εικόνες και βάζει ένα μανταλάκι στον αντίστοιχο αριθμό στην κάθε κάρτα. Αν το μανταλάκι μας δυσκολεύει καλύπτουμε τους αριθμούς με ένα αντικείμενο όπως κουμπάκι, πομ πομ κ.τ.λ.

Γλυκιές κάρτες μέτρησης

Παιχνίδια με καρδιές και αριθμούς

Παιχνίδι αναγνώρισης αριθμών

Σκοπός του παιχνιδιού είναι τα παιδιά να μάθουν να αναγνωρίζουν για αρχή τους πρώτους έξι αριθμούς. Εκτυπώνουμε τις καρτέλες μας ώστε όλοι να έχουμε από μια. Καθένας με τη σειρά του ρίχνει το ζάρι και καλύπτει με ένα κουμπάκι/πομ πομ τον αντίστοιχο αριθμό στην καρτέλα του. Όποιος καλύψει πρώτος όλους τους αριθμούς του κερδίζει.

Τώρα τι γίνεται με το ζάρι. Το κλασικό ζάρι που φέρει κουκίδες θα δυσκολέψει πολύ τα παιδιά καθώς εισάγουμε και ποσότητες ταυτόχρονα με τους αριθμούς. Παίρνουμε λοιπόν αυτό το ζάρι ή βρίσκουμε στην αγορά ένα μεγαλύτερο και κολλάμε σε κάθε πλευρά του στρογγυλές ετικέτες στις οποίες έχουμε γράψει τους αριθμούς μας. Αυτό έχουμε κάνει και εμείς και είναι πολύ βολικό καθώς το ίδιο ζάρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γράμματα αλλά και σχήματα!

Παιχνίδι αναγνώρισης αριθμών

Παιχνίδι με προσθέσεις

Το παιχνίδι αυτό παίζεται κατά τον ίδιο τρόπο μόνο που θα χρειαστούμε 2 ζάρια με αριθμούς ώστε το παιδί να ξεκινήσει να κάνει τις πρώτες του προσθέσεις. Κάθε φορά θα καλύπτει το άθροισμα πάνω στην καρδιά του με ένα κουμπάκι/ πομ πομ.

Παιχνίδι με προσθέσεις

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *