Πως να βοηθήσω το παιδί μου να μην αγχώνεται

Πως να βοηθήσω το παιδί μου να μην αγχώνεται

101 τρόποι για την αντιμετώπιση του άγχους και την καλλιέργεια της ηρεμίας

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Το άγχος είναι κάτι που όλοι μας βιώνουμε. Για τα παιδιά όμως μπορεί να γίνει ιδιαίτερα έντονο καθώς δεν έχουν τις απαιτούμενες δεξιότητές για να διαχειριστούν τις καταστάσεις και τα συναισθήματά τους. Αυτό το βιβλίο περιλαμβάνει διάφορες συμβουλές που θα βοηθήσουν εμάς και τα παιδιά μας (ανεξαρτήτως ηλικίας) να διαχειριστούμε τις δύσκολες στιγμές.

Πως να βοηθήσω το παιδί μου να μην αγχώνεται

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι το 72% των παιδιών εκδηλώνει αρνητικές συµπεριφορές που σχετίζονται µε το άγχος. Αυτός ο οδηγός θα μας προσφέρει ιδέες και συµβουλές για να βοηθήσουμε το παιδί μας να αναγνωρίζει τα ψυχοσωµατικά συµπτώµατα και να µάθει να τα διαχειρίζεται µε επιτυχία.

Πιο αναλυτικά θα δούμε πως να

Αναγνωρίζουμε τα σημάδια άγχους που συνήθως είναι αλλαγές στη συμπεριφορά τους αλλά και σωματικά συμπτώματα.

Ανακαλύπτουμε την αιτία του άγχους που μπορεί να είναι η μετάβαση στην εφηβεία, η έλλειψη αυτοπεποίθησης, το φορτωμένο πρόγραμμα, σχολικός εκφοβισμός κ.α.

Αντιμετωπίζουμε τις δύσκολες στιγμές, ενθαρρύνοντας το παιδί να μιλήσει για τα συναισθήματά του και δημιουργώντας ένα περιβάλλον γύρω του που θα του παρέχει ασφάλεια.

Ενισχύουμε την καλή διάθεση υιοθετώντας θετικές καθημερινές συνήθειες και ρουτίνες όπως να βγούμε μια βόλτα , να περνάει χρόνο με τους φίλους του ή να ασχολείται με μια δραστηριότητα που του αρέσει. Η σωστή διατροφή και ο καλός ύπνος είναι εξίσου πολύ σημαντικά.

Καλλιεργήσουμε δεξιότητες για την έκφραση των συναισθηµάτων όπως να μάθει να ακούει τον συνομιλητή του, να φέρεται με καλοσύνη, να λύνει ήρεμα τις διαφορές του.

Δεν πρέπει όμως ποτέ να ξεχνάμε να φροντίζουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας για να είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε και να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να βιώνουν τα παιδιά μας!

οδηγός για γονείς

επιστροφή στην αρχική

βιβλία για γονείς και εκπαιδευτικούς

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *