Η Λίζι και το σύννεφο

Η Λίζι και το σύννεφο

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Από 4 ετών

Κάθε Σάββατο η Λίζι πηγαίνει με τους γονείς της βόλτα στο πάρκο που έχει κιόσκια, συντριβάνια και πελώρια δέντρα. Το μικρό κορίτσι αυτή τη φορά πλησιάζει έναν κύριο που πουλάει σύννεφα. Σύννεφα κουνελάκια, ψαράκια, ελεφαντάκια και παπαγαλάκια κουνιούνται απαλά με κάθε πνοή του ανέμου.

Η Λίζι όμως ήθελε ένα συνηθισμένο, απλό, γκρι σύννεφο που το ονομάζει Μάιλο, καθώς αυτή είναι η πρώτη οδηγία φροντίδας για τα σύννεφα. Ακολουθούν άλλες πέντε οδηγίες που σχετίζονται με το πότισμα, την βροχόπτωση και την αποφυγή του περιορισμού του σύννεφου σε μικρούς χώρους.

Η Λίζι έχει αναλάβει σοβαρά το ρόλο της και ακολουθεί πιστά τις οδηγίες για τη φροντίδα του Μάιλο. Τον ποτίζει και τον βγάζει βόλτα και ο Μάιλο με τη σειρά του ποτίζει τα λουλούδια και τα φυτά της Λίζι. Ο Μάιλο όμως άρχισε να μεγαλώνει και να μεγαλώνει ώσπου καλύπτει ολόκληρο το ταβάνι στο δωμάτιο του κοριτσιού. Και τότε ξέσπασε μια καταιγίδα αλλά η Λίζι ήξερε ότι δεν έφταιγε εκείνος. Είχε ξεχάσει την πιο σημαντική οδηγία. Είχε έρθει η ώρα για το σύννεφό της να πετάξει ελεύθερο.

Βρήκα συγκινητική τη στιγμή που η Λίζι αφήνει τον Μάιλο ελεύθερο στον ουρανό. Παρόλο που τον αγαπάει αναγκάζεται να τον αποχωριστεί γιατί καταλαβαίνει ότι δεν ήταν πια χαρούμενος.

Έτσι όμως συμβαίνει και στην πραγματική ζωή. Οι γονείς αγαπούν και φροντίζουν τα παιδιά τους όσο καλύτερα μπορούν. Έρχεται όμως ή ώρα που πρέπει να τα αφήσουν να ακολουθήσουν το δικό τους δρόμο, τα δικά τους όνειρα!

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *