Κρακ!

Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Μια μεγάλη ομάδα πιγκουίνων ταξιδεύει πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι πάγου κάπου στο Βόρειο Πόλο. Ξαφνικά ακούγεται ένα κρααακ και το κομμάτι σπάζει στα δύο και η ομάδα χωρίζεται. Ένα μικρό πιγκουινάκι μένει μόνο του σε μια άκρη στο μεγάλο κομμάτι, αλλά σε λίγο ένα νέο κρακ στέλνει μόνο του το μικρό στον απέραντο ωκεανό.

Στην αρχή τα πράγματα δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολα, βρίσκει ψαράκια και τρώει, αλλά όσο απομακρύνεται αρχίζει να φοβάται και φωνάζει τους δικούς το απελπισμένο.

Η θάλασσα όμως συνεχίζει να ταξιδεύει το κομμάτι πάγου, που έγινε η βαρκούλα του. Τα ματάκια του θα δούνε πράγματα εκπληκτικά. Θα δει το βόρειο σέλας με τα υπέροχα χρώματα, θα περάσει μέσα από πανέμορφες σπηλιές και θα διασχίσει τα φιόρδ στη βόρεια θάλασσα. Κι από εκεί θα κατεβαίνει όλο και πιο νότια μέχρι που θα φτάσει στη Βραζιλία, θα διασχίσει τον ωκεανό, θα φτάσει στη Βενετία και στο καταγάλανο Αιγαίο πέλαγος.

Τα μάτια του είχαν δει υπέροχα, όμορφα τοπία, έναν πανέμορφο κόσμο, αλλά τι συμφορά, το κομμάτι πάγου που ήταν το σπίτι του, είχε λιώσει πια από τη ζέστη και το μικρούλι μας έμεινε μόνο του, χωρίς σπίτι στον απέραντο κόσμο. Έξυπνο όμως, βρήκε ένα σέρφερ και δανείστηκε τη σανίδα του, για να επιστρέψει στο σπίτι του στο Βορρά.

Τι περιπέτεια έζησε ο γενναίος μικρούλης και τι ομορφιές είδαν τα μάτια του. Τίποτα δε θα είχε γίνει αν δεν έλιωνε ο πάγος, το σπίτι του. Πόσο όμορφη είναι η Γη μας!
Κρίμα που αλλάζουμε ό,τι την κάνει όμορφη και καταστρέφουμε το σπίτι μας.

Μια ιστορία για την κλιματική αλλαγή, χωρίς λόγια, για τα πολύ μικρά παιδιά.

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *