Ξυλάκια με velcro

Ξυλάκια με velcro

Τα ξυλάκια με velcro βοηθάνε την κινητικότητα και την ενδυνάμωση των δακτύλων. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν μόνα τους σιγά σιγά τις δυο διαφορετικές υφές της ταινίας και πως κολλάνε μεταξύ τους. Η ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας είναι στα οφέλη του παιχνιδιού.

Στις άκρες από τα ξυλάκια χειροτεχνίας κολλάμε την ταινία ,αφού την έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και σταθεροποιούμε με κολλά σιλικόνης. Προσέχουμε στη κάθε άκρη από το κάθε ξυλάκι μας να κολλήσουμε κομμάτι ταινίας με διαφορετική υφή ώστε να μπορούμε να ενώσουμε τις κατασκευές μας.

Αφήνουμε τα μικρότερα παιδιά να επεξεργαστούν το νέο αυτό παιχνίδι και να πειραματιστούν με το ποιές άκρες κολλάνε μεταξύ τους. Έπειτα τους ζητάμε να ενώσουν απλά τα ξυλάκια ίδιου χρώματος.

Σειρά έχουν τα σχήματα. Ξεκινάμε με το παιδί να φτιάξουμε διάφορα σχήματα. Δείχνουμε τον τρόπο και ενθαρρύνουμε το παιδί να φτιάξει τα δικά του και φυσικά ονοματίζουμε τα σχήματα.

Σε δεύτερο χρόνο χρησιμοποιούμε τα σχήματα που έχουμε φτιάξει και δημιουργούμε σπιτάκια, αυτοκινητάκια, βάρκες και οτιδήποτε άλλο μας βγει και δεν είναι απαραίτητο να μοιάζουν με αυτά που έχουμε δει στα βιβλία ή στην πραγματικότητα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα υλικά όπως μικρότερα ξυλάκια, κουμπάκια, συρματάκια χειροτεχνίας κ.τ.λ για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *