κεκάκια με καρδιές

Κεκάκια με καρδιές

Για τα κεκάκια με καρδιές θα χρειαστούμε:

– χαρτάκια για cupcakes

– χρωματιστό ρύζι/ χρωματιστό αφρό ξυρίσματος

– καρτελάκια με αριθμούς

– χρωματιστές καρδιές

– λαβίδα, σέσουλα/ κουτάλι προαιρετικά

Παίρνουμε ένα δοχείο και το γεμίζουμε με χρωματιστό ρύζι ή με οτιδήποτε άλλο έχουμε και μας βολεύει π.χ αλάτι, φασόλια κ.τ.λ. Μέσα στο δοχείο αυτό κρύβουμε τις καρδιές. Οι δικιές μας είναι από αφρώδες υλικό και τις βρήκαμε έτοιμες. Αν δεν έχουμε, ετοιμάζουμε τις δικιές μας από χρωματιστά χαρτόνια.

Θα χρειαστούμε άλλο ένα δοχείο όπως παραπάνω γεμάτο με ρύζι, στο οποίο θα τοποθετήσουμε μέσα ένα κουτάλι ή μια σέσουλα.

counting activity

Απλώνουμε τα χαρτάκια για cupcakes στο πλάι ή τα τοποθετούμε μέσα σε ένα δίσκο/ πιάτο για να μην σκορπίσουν. Αν δεν έχουμε χαρτάκια δεν πειράζει θα χρησιμοποιήσουμε μικρά χαμηλά ποτηράκια ή μικρά μπολάκια. Το κάθε χαρτάκι cupcake/ποτηράκι/μπολάκι το συνοδεύουμε με έναν αριθμό (καρτελάκι).

Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε αυτή την αγαπησιάρικη δραστηριότητα εκμάθησης αριθμών – ποσοτήτων. Το παιδί με ένα κουταλάκι/ σέσουλα γεμίζει ένα χαρτάκι κάθε φορά με υλικό από το δοχείο του και με βάση τον αριθμό βάζει τις αντίστοιχες καρδούλες. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε μέχρι να γεμίσει και να στολίζει όλα τα χαρτάκια του.

Κεκάκια με καρδιές

Η παραπάνω περιγραφή αφορά την δραστηριότητα της φωτογραφίας. Σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα των υλικών και του χρόνου μας μπορούμε να απλουστεύσουμε τη δραστηριότητα και να την αναπροσαρμόσουμε όπως μας βολεύει!

Την σέσουλα και τη λαβίδα τα έχουνε φτιάξει εμείς με μανταλάκι, καπάκι και ξυλάκι χειροτεχνίας. Το μπολ καρδούλα το βρήκαμε στα jumbo. Το ρύζι μας το αποθηκεύουμε ξανά, όσο δηλαδή απομένει από κάθε δραστηριότητα, για μελλοντική χρήση.

Κεκάκια με καρδιές

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *