Σειρά παιδικών βιβλίων ιδανική για παιδάκια 2,5 ετών από τις εκδόσεις Ίκαρος, με πρωταγωνιστή ένα μοναχικό μικρό αγόρι τον Νόι. Θα μάθουμε για την ζωή του στο νησί, τις περιπέτειές του αλλά και τις φιλίες του.

Ο Νόι και η φάλαινα

Ο Νόι και η φάλαινα

Το μικρό αγόρι ζει στην ακρογιαλιά ενός νησιού παρέα με τον μπαμπά του και έξι γάτες. Ο μπαμπάς του δουλεύει στο ψαροκάΐκο και επιστρέφει στο σπίτι όταν βραδιάζει. Μια μέρα μετά από μια τρομερή καταιγίδα το μικρό αγόρι βρίσκει ένα μικρό φαλαινάκι στην άμμο. Θέλοντας να το βοηθήσει αποφασίζει να το πάρει σπίτι του. Μια φιλία αναπτύσσεται μεταξύ τους που καθιστά πολύ δύσκολο τον αποχωρισμό τους μετέπειτα.

Ο Νόι και η φάλαινα

Μια ιστορία για τη φιλία ενός μοναχικού αγοριού και μιας μικρής φάλαινας που βγήκε στην ακτή που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές και των δυο τους.

Ο Νόι και η φάλαινα

Ο Νόι και η φάλαινα τον χειμώνα

Το καλοκαίρι που πέρασε, ο Νόι έσωσε ένα φαλαινάκι που είχε ξεβράσει η καταιγίδα στην ακτή, και μαζί με τον μπαμπά του το επέστρεψαν στη θάλασσα. Όμως δε μπορούσε να ξεχάσει το φαλαινάκι και λαχταρούσε να το ξαναδεί. Ο χειμώνας είχε μπει για τα καλά και το νερό γύρω από το νησί τους είχε αρχίσει να παγώνει. Η νύχτα είχε πέσει και ο μπαμπάς του Νόι δεν είχε επιστρέψει ακόμα από το ψάρεμα και το αγόρι ανησυχούσε.

Με θάρρος το μικρό αγόρι βγαίνει στη χιονοθύελλα να ψάξει για τον μπαμπά του και βρίσκει το καΐκι του κολλημένο στον πάγο. Ο μπαμπάς του όμως δεν βρίσκεται εκεί. Και τότε εμφανίζεται το φαλαινάκι που δίνει τέλος στην περιπέτεια του.

Ο Νόι και η Γιαγιά

Φέτος το καλοκαίρι ο Νόι θα επισκεφθεί τη γιαγιά του που μένει μόνη της σε ένα ανεμοδαρμένο μικρό νησάκι. Η γιαγιά ζώντας ξεκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο έχει τη δική της περίεργη ρουτίνα και τις δικιές της συνήθειες. Όλη μέρα ασχολείται με διάφορα πράγματα χωρίς να δείχνει διάθεση για παιχνίδι με τον εγγονό της. Το αγόρι αναζητώντας κάτι να κάνει ξεμακραίνει από το σπίτι της γιαγιάς και αργότερα ξεσπά τρομερή καταιγίδα που δυσκολεύει την επιστροφή του στο σπίτι.

Ο Νόι θα ζήσει μια ακόμη περιπέτεια και θα πάρει μέρος σε μια ακόμη διάσωση που θα γίνει η αρχή μιας νέας υπέροχης φιλίας αλλά ταυτόχρονα θα χαρίσει ένα όμορφο καλοκαίρι σε γιαγιά και εγγονό.

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *