Παιχνίδια με δίχρωμα ξυλάκια

Παιχνίδια με δίχρωμα ξυλάκια

Τα συγκεκριμένα παιχνίδια με δίχρωμα ξυλάκια χειροτεχνίας απαιτούν την παρατηρητικότητά μας. Η προετοιμασία είναι αρκετά χρονοβόρα. Θα χρειαστούμε μεγάλα αλλά λεπτά ξυλάκια χειροτεχνίας σε φυσικό χρώμα τα οποία θα βάψουμε με τέμπερες. Βοηθάει να οριοθετήσουμε τα χρώματα στα δυο άκρα σχεδιάζοντας μια γραμμή στη μέση από τα ξυλάκια.

Έπειτα ζωγραφίζουνε με διαφορετικά χρώματα τα δύο άκρα τους και αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Όσο πιο παχύρευστο το χρώμα τόσο καλύτερη απόδοση θα έχει. Εμείς έχουμε κάνει άπειρους συνδυασμούς σε πολλά χρώματα και δεν είναι απαραίτητο να φτιάξετε τέτοια ποσότητα. Αφού στεγνώσουν τα συγκεντρώνουνε όλα μαζί και παρέα με το παιδί καθόμαστε στο πάτωμα ή σε κάποιο τραπέζι με μεγάλη επιφάνεια.

Στόχος είναι να δημιουργήσουμε διαδρομές, σχήματα, και διάφορα σχέδια ενώνοντας ξυλάκια που έχουν το ίδιο χρώμα στις άκρες τους. Έτσι αναπτύσσουμε την φαντασία και τη δημιουργικότητά μας!

Μια ακόμα παραλλαγή του παιχνιδιού που θα απασχολήσει αρκετή ώρα τα παιδιά εφόσον είναι μέσα στα ενδιαφέροντά τους, είναι να ζωγραφίσουμε κάποιους συνδυασμούς σε ένα φύλλο χαρτί και το παιδί να ψάξει να βρει τα αντίστοιχα τα ξυλάκια του ώστε να κάνει την ταύτιση. Θα σας πω εγώ τι έκανα για να γλιτώσω χρόνο. Δημιούργησα κάποιους συνδυασμούς από ξυλάκια, τα φωτογράφησα και μετά τα εκτύπωσα σε χαρτί!

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *