Γενναία σαν λύκος

Γενναία σαν λύκος

Εκδόσεις Δεσύλλας

Ηλικία 6+

Η Σόφι είναι ένα μικρό ντροπαλό κορίτσι που δεν έχει φίλους και νιώθει μοναξιά. Στο σπίτι της έχει στήσει μια αυτοσχέδια φωλιά και ντυμένη με στολή λύκου αισθάνεται για λίγο ευτυχισμένη. Θα ήθελε να είναι άγρια, γρήγορη, δυνατή μα και γενναία σαν λύκος.

Πιστεύοντας ότι η στολή θα της δώσει κουράγιο, τη φοράει στο σχολείο της και δοκιμάζει να μιλήσει στα άλλα παιδιά. Όμως καμία λέξη δεν μπόρεσε να βγει από το στόμα της. Απογοητευμένη και με δάκρυα στα μάτια γυρνάει τρέχοντας σπίτι της, στη φωλιά της. Τότε συνέβη κάτι απίστευτο.

Γενναία σαν λύκος

Η Σόφι βρέθηκε να κάνει παρέα με μια λύκαινα και το μικρό της μέσα σε ένα χιονισμένο δάσος. Ήταν οι πρώτοι της φίλοι. Όμως το χιόνι άρχισε να πέφτει πυκνό και έτρεξαν να προφυλαχθούν σε μια σπηλιά. Εκεί ήρθε αντιμέτωπη με μια μεγάλη αρκούδα και κατάλαβε ότι έπρεπε να φανεί γενναία σαν λύκος.

Η αρκούδα εγκαταλείπει τη σπηλιά και χάνεται στη θυελλώδη νύχτα. Το κορίτσι σκέφτηκε ότι ίσως και η αρκούδα να κρύωνε και να ένιωθε μοναξιά. Τότε συνειδητοποίησε ότι, μερικές φορές το να είσαι ευγενικός είναι το πιο γενναίο πράγμα στον κόσμο.

Ξυπνώντας από το όνειρο η Σόφι θυμήθηκε την αίσθηση της γενναιότητας και την πήρε μαζί της στο σχολείο. Εκείνη την ημέρα έκανε τον πρώτο της φίλο. Μια μαγική ιστορία για να ξεπεράσετε την ντροπαλότητα σας, να κάνετε νέους φίλους και το πιο σημαντικό, να βρείτε τη φωνή σας.

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *