Στεφάνι από καπάκια

Στεφάνι από καπάκια

Για το στεφάνι από καπάκια θα χρειαστούμε:

– κόλλα σιλικόνης

– χαρτόκουτο

– πολλά καπάκια

– πομ πομ

Εύκολη δραστηριότητα που βοηθάει στη λεπτή κινητικότητα και στην εκμάθηση χρωμάτων εάν βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο.

Σε μια βάση από χαρτόκουτο κολλάμε τα καπάκια μας με κόλλα σιλικόνης. Όσο πιο πολλά καπάκια τόσο μεγαλύτερο μπορεί να γίνει το στεφάνι μας. Ταλαιπωρήθηκα λίγο ως προς το τελικό σχήμα και έκανα αρκετές πρόβες πριν κολλήσω τα καπάκια. Νομίζω έφαγα πάνω από μισή ώρα αλλά άξιζε τον κόπο.

Σε μια χριστουγεννιάτικη κούπα, έβαλα πομ πομ πράσινα και κόκκινα αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι χρώματα έχουμε ήδη στο σπίτι. Αν δεν έχουμε πομ πομ χρησιμοποιούμε βαμμένα φασόλια ή μπαλίτσες από γκοφρέ χαρτί. Δίνουμε αυτοσχέδιες λαβίδες και κουτάλια και τα παιδιά γεμίζουν το στεφάνι τους. Ο στόχος επιτεύχθηκε καθώς ήταν να το ευχαριστηθούν τα παιδιά. Άλλωστε για αυτά δεν γίνονται όλα;

Bottle cap wreath

Για την εκμάθηση χρωμάτων θα χρειαστεί μόνο να βάψουμε με μαρκαδόρους εσωτερικά την επίπεδη επιφάνεια από τα καπάκια μας και το παιδί να κάνει την ταύτιση.

Άλλη μία εναλλακτική είναι να γράψουμε στα καπάκια μας αριθμούς οι οποίοι θα αντιστοιχούν σε κάποιο συγκεκριμένο χρώμα 1-κίτρινο, 2-κόκκινο κ.τ.λ. Φτιάχνουμε λοιπόν ένα απλό πινακάκι με αριθμούς και χρώματα και με βάση αυτό το παιδί βάζει χρωματιστά πομ πομ στα καπάκια με τους αντίστοιχους αριθμούς.

επιστροφή στην αρχική

χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες 

χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *