Χριστουγεννιάτικα χάρτινα γλειφιτζούρια

Χριστουγεννιάτικα χάρτινα γλειφιτζούρια

Αυτή την εποχή τα ζαχαρωτά έχουν την τιμητική τους. Φτιάχνουμε λοιπόν και εμείς τα δικά μας χριστουγεννιάτικα χάρτινα γλειφιτζούρια εύκολα και γρήγορα.

Θα χρειαστούμε:

•Χαρτόνια λευκό, πράσινο και κόκκινο (και ότι άλλο σας αρέσει)

•ξυλάκια χειροτεχνίας (σε οποιοδήποτε μέγεθος)

•κορδέλες/σπάγκο

Ξεκινάμε σχεδιάζοντας ίδιου μεγέθους κύκλους πάνω στα χαρτόνια μας. Όσο πιο μεγάλοι οι κύκλοι τόσο μεγαλύτερα θα βγουν τα γλειφιτζούρια μας. Εμείς χρησιμοποιήσαμε περίπου 8 με 10 κομμάτια για το κάθε γλειφιτζούρι.

χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες 

Χριστουγεννιάτικα χάρτινα γλειφιτζούρια 1

Διαλέγουμε το μοτίβο χρωμάτων που θέλουμε να ακολουθήσουμε και τοποθετούμε τα κομμάτια μας έτσι ώστε να ακουμπάει το ένα περίπου στα μισά του άλλου. Ακολουθούμε κυκλική φορά έως ότου το τελευταίο κομμάτι συναντήσει το πρώτο. Δοκιμάζουμε πρώτα το σχήμα πριν το κολλήσουμε ώστε τα χρώματα να διαδέχονται το ένα το άλλο εναλλάξ και να μην υπάρχει κενό στο κέντρο της κατασκευής. Αυτο θα καθορίσει και το πόσα κομμάτια θα χρειαστούμε για την κάθε κατασκευή μας.Στη συνέχεια βάζουμε κόλλα στο ξυλάκι μας και κολλάμε επάνω την κατασκευή μας.

Τελειώνουμε με έναν φιόγκο όμως μπορούμε να δώσουμε μια έξτρα λάμψη με χρυσόσκονες! Φυσικά όπως όλα σχεδόν μπορούν να στολίσουν πακέτα και σακούλες με δώρα γράφοντας το όνομα του παραλήπτη, να μπουν στο δέντρο μας, να στολίσουμε βάζα ακόμα και κεριά!

Καλές δημιουργίες!

Χάρτινα γλειφιτζούρια

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδαςblog

pinterest & instagram & youtube

Προβληθείτε μέσα από τη σελίδα μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *