Οι κολοκύθες των γραμμάτων

Οι κολοκύθες των γραμμάτων

Για τις κολοκύθες των γραμμάτων θα χρειαστούμε χαρτόνι ή χαρτόκουτο , χρώματα/νερομπογιές και γράμματα σε οποιαδήποτε μορφή τα έχουμε.

Σχεδιάζουμε τις κολοκύθες μας σε πορτοκαλί χαρτόνι ή σε χαρτόκουτο που αν θέλουμε το χρωματίζουμε. Φτιάχνουμε όσες κολοκύθες θέλουμε εμείς σύμφωνα με το πως θέλουμε να δουλέψουμε αυτή τη δραστηριότητα. Οι δικές μας είναι από χαρτόκουτο και αρκετά μεγάλες γιατί θα τις χρησιμοποιήσουμε αρκετές φορές και σε διάφορες δραστηριότητες.

Δραστηριότητα 1

Γράφουμε επάνω στην κάθε κολοκύθα ένα ή και παραπάνω γράμματα αλλιώς τοποθετούμε ξύλινα/πλαστικά γράμματα ή μικρά καρτελάκια εάν έχουμε. Σε ένα δοχείο τοποθετούμε τα αντίστοιχα γράμματα σε όποια μορφή και αν τα έχουμε. Το παιδί πιάνει τυχαία κάποιο, το αναγνωρίζει και το βάζει επάνω στην αντίστοιχη κολοκύθα. Δεν ξεχνάμε να λέμε πάντα πιο γράμμα βρήκαμε.

Δραστηριότητα 2

Εναλλακτικά και πιο απλά γράφουμε έντονα με μαρκαδόρο επάνω στην κολοκύθα μας ένα γράμμα. Στη συνέχεια γεμίζουμε όλη την κολοκύθα μας με μικρότερα γράμματα. Το παιδί εντοπίζει τα ίδια γράμματα και τα χρωματίζει/κυκλώνει με έναν χρωματιστό μαρκαδόρο.


επιστροφή στην αρχική

φθινοπωρινές δραστηριότητες

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

παιδικά βιβλία

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *