Φθινοπωρινά φύλλα δραστηριοτήτων

Φθινοπωρινά φύλλα δραστηριοτήτων

Μια ιδιαίτερη αγάπη έχω για αυτή την εποχή. Μου αρέσουν τα χρώματα, τα φύλλα που πέφτουν και προσφέρεται για ωραία ροφήματα. Όμως άλλο ξεκίνησα να σας πω και άλλα γράφω. Στη σημερινή ανάρτηση θα βρείτε φθινοπωρινά φύλλα δραστηριοτήτων για να δουλέψουμε με τα παιδάκια μας ταυτόχρονα με το σχολείο ή για να φρεσκάρουμε τις γνώσεις μας!

Φθινοπωρινά φύλλα δραστηριοτήτων

Τα χαλάκια μέτρησης είναι ιδανικά για να μάθουν οι μικρότεροι της παρέας να μετράνε. Tο παιδί διαλέγει το χαλάκι που του αρέσει. Σε ένα δοχείο συγκεντρώνουμε κουμπάκια, πομ πομ, φασόλια κτλ και το δίνουμε στο παιδί και εκείνο τοποθετεί τις αντίστοιχες ποσότητες στο κάθε τετραγωνάκι.

χαλάκια μέτρησης

Φθινοπωρινά φύλλα δραστηριοτήτων

Εκτυπώνουμε το αρχείο το οποίο περιλαμβάνει: μία δραστηριότητα όπου τα παιδιά με βάση τον ήχο του γράμματος κυκλώνουν τις αντίστοιχες εικόνες και άλλα δύο φύλλα που ενώνουν τις εικόνες με το αντίστοιχο αρχικό γράμμα από το οποίο ξεκινά η λέξη. Έτσι τα βοηθάμε να αναγνωρίσουν τα γράμματα και τον ήχο τους.

αναγνώριση γραμμάτων

Φθινοπωρινά φύλλα δραστηριοτήτων!

Εδώ θα βρούμε δυο φύλλα δραστηριοτήτων που τα παιδιά χρωματίζουν τόσα κουτάκια όσες και οι συλλαβές της κάθε λέξης και άλλα δύο φύλλα που συμπληρώνουν τα γράμματα που λείπουν.

γράμματα και συλλαβές

Δεν θα μπορούσε να λείπει υλικό για τις πρώτες μας μαθηματικές πράξεις με αριθμούς και ποσότητες ώστε τα μαθηματικά να γίνουν παιχνίδι!

μαθηματικές πράξεις

Το παρόν αρχείο δημιουργήθηκε από το Δημιουργικό παιχνίδι/creative play
και είναι για προσωπική σας χρήση. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και
η αναπαραγωγή ολόκληρου ή μέρους
του αρχείου.

Σας ευχαριστώ!

 εκτυπώσιμο υλικό

δραστηριότητες και χειροτεχνίες

παιδικά βιβλία

επιστροφή στην αρχική

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *