Παίζω και μαθαίνω να συγκεντρώνομαι

Παίζω και μαθαίνω να συγκεντρώνομαι

Εκδόσεις Μεταίχμιο

” Παίζω και μαθαίνω να συγκεντρώνομαι ” είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για γονείς, παιδαγωγούς και επαγγελματίες ειδικής αγωγής και περιλαμβάνει δραστηριότητες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Η διάσπαση προσοχής, που μπορεί να συνοδεύεται από υπερκινητικότητα, παρορμητισμό, απροσεξία, συναισθηματικές εξάρσεις, δυσχεραίνει τη διαδικασία σκέψης και μάθησης, ενώ δυσκολεύει το παιδί στην προσπάθειά του να ανταποκριθεί με επιτυχία στις καθημερινές του υποχρεώσεις. Η πρώιμη παρέμβαση, στην προσχολική δηλαδή ηλικία, έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να λειτουργήσει διορθωτικά και να περιορίσει τις ανεπιθύμητες συμπεριφορές.

Ο Πως και Τι είναι ο βοηθός της συγκέντρωσης και της προσοχής και του αρέσουν τα παιχνίδια. Θα μας λέει κάθε φορά Πώς να οργανώνουμε το παιχνίδι μας και Τι να κάνουμε, Πώς να το κάνουμε και Τι να προσέξουμε, Πώς θα χαρούμε με τις δραστηριότητες και Τι θα κερδίσουμε!

Στο βιβλίο αυτό θα βρούμε στοχευμένες δραστηριότητες και παιχνίδια, διαβαθμισμένης δυσκολίας που ανταποκρίνονται στις δυνατότητες των παιδιών ηλικίας από 3 μέχρι περίπου 6 ετών και τα βοηθάει να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες που ενισχύουν τη συγκέντρωσή τους, την αυτονομία τους και τα διευκολύνουν στην καθημερινότητά τους.

Συγκεκριμένα το παιδί μαθαίνει

• να κατανοεί και να ακολουθεί οδηγίες

• να αναγνωρίζει και να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του

• να ελέγχει τις σωματικές του κινήσεις και τα αντανακλαστικά του

• να συγκρατεί πληροφορίες και να ολοκληρώνει τις εργασίες του

• να οργανώνει τον χώρο και τον χρόνο του και να γίνεται πιο υπεύθυνο

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *