Παιδί και πρωϊνό ξύπνημα

Τips για να δοκιμάσουμε

Το πρωϊνό ξύπνημα είναι κάτι που μας δυσκολεύει όλους και περισσότερο τα μικρά παιδιά. Τα παιδία που κοιμούνται επαρκώς σε καθημερινή βάση έχουν καλύτερη συμπεριφορά, συγκέντρωση και γενικά σωματική και ψυχική υγεία. Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε…

Τα παιδιά χρειάζονται από 9 έως 12 ώρες ύπνο οπότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε είναι αν το παιδί κοιμάται επαρκώς. Καλό θα ήταν να κοιμούνται πριν τις 10 κάθε βράδυ.

Παιδί και πρωϊνό ξύπνημα

Περιορίζουμε την έκθεση σε οθόνες τουλάχιστον μια ώρα πριν τον ύπνο καθώς επηρεάζουν την παραγωγή μελατονίνης που μας βοηθάει στον ύπνο.

Κάνουμε το φυσικό φως σύμμαχό μας ανοίγοντας τα παντζούρια. Τα παιδιά ξυπνάνε πιο εύκολα καθώς μειώνεται η παραγωγή της ορμόνης που είναι υπεύθυνη για τον ύπνο.

Καλό είναι να αποφεύγουμε τον μεσημεριανό/απογευματινό ύπνο γιατί δυσκολεύει τη βραδινή ρουτίνα. Αν αυτό δεν είναι εφικτό περιορίζουμε κατά πολύ τον μεσημεριανό ύπνο.

Το βραδινό γεύμα πρέπει να καταναλώνεται 2 ώρες πριν τον ύπνο. Πρέπει να είναι ελαφρύ με υψηλή διατροφική αξία όπως γάλα/γιαούρτι, πουλερικά, ψάρι, ρύζι, πράσινα λαχανικά, και προϊόντα ολικής άλεσης.

Παιδί και πρωϊνό ξύπνημα

Blog

επιστροφή στην αρχική

διαβάστε επίσης

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *