Τα χρώματα

Τα χρώματα

Βιβλίο και παζλ!

Εκδόσεις Ψυχογιός

Μαθαίνουμε τα χρώματα με αυτό το απίθανο μικρό βαλιτσάκι που περιέχει 10 μεγάλα παζλ που αποτελούνται από δύο κομμάτια ώστε να διευκολύνουν τον χειρισμό από τα μικρότερα παιδιά, και ένα βιβλιαράκι με ρυθμικά στιχάκια και όμορφες εικόνες για να εμπλουτίσουμε το λεξιλόγιό μας.

Τώρα θα σας δώσω εναλλακτικές για να χρησιμοποιήστε διαφορετικά το πάζλ γιατί είναι πλέον γνωστό ότι τα παιδάκια εύκολα χάνουν το ενδιαφέρον τους για κάτι.

Δραστηριότητες με χρώματα

1. Απλώνουμε τα καρτελάκια από το πάζλ που μας δείχνουν τα χρώματα και όχι τα σχέδια. Σε αυτή τη φάση που τώρα μαθαίνουμε τα χρώματα δεν δίνουμε πολλές πληροφορίες και δεν μαθαίνουμε όλα τα χρώματα μαζί. Απλώνουμε λοιπόν τα κομμάτια με τα χρώματα που θέλουμε να δουλέψουμε και δίπλα συγκεντρώνουμε τα αντίστοιχα χρωματιστά τουβλάκια. (1 ή 2 από κάθε χρώμα είναι αρκετά). Το παιδί βάζει τα τουβλάκια του πάνω στα σωστά κομμάτια του παζλ.

2. Δείχνουμε τυχαία στο παιδί ένα καρτελάκι με χρώμα και του ζητάμε να μας φέρει ένα ή δύο αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι μας του ίδιου χρώματος. Μπορεί να είναι ένα παιχνίδι, ένα διακοσμητικό που μπορεί να έχουμε στο σπίτι ακόμα και κάποιο λαχανικό αν το παιδί έχει πρόσβαση σε αυτά. Εισάγοντας την κίνηση μέσα στη εκπαιδευτική διαδικασία αυτομάτως γίνεται πιο διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα.

Παζλ και γράμματα

Επιλέγουμε αν θα χρησιμοποιήσουμε όλο το παζλ ή κομμάτια από αυτό. Στόχος μας είναι να φέρουμε το παιδί σε επαφή με κάποια γράμματα και να μάθουμε και τον ήχο τους. Αν έχουμε έτοιμα γράμματα τα χρησιμοποιούμε αλλιώς φτιάχνουμε από χαρτόνι μικρά στρογγυλά καρτελάκια και γράφουμε εμείς τα γράμματα με μαρκαδόρους. Τοποθετούμε μαζί με το παιδί το πρώτο γράμμα από το οποίο ξεκινάει η λέξη του αντικείμενου στα κομμάτια του παζλ.

παζλ με χρώματα

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *