καλοκαιρινές δραστηριότητες

Ο αστερίας ήρθε επίσκεψη

Ο αστερίας ήρθε επίσκεψη για να μας μάθει νέα πράγματα!

Σχεδιάζουμε τον αστερία μας σε ένα χαρτόκουτο και κολλάμε περιμετρικά λωρίδες ώστε να δημιουργήσουμε τοιχώματα. Αφήνουμε το παιδί να τον γεμίσει με ότι υλικά του αρέσουν.

Δραστηριότητες με γράμματα

1. Συγκεντρώνουμε τα γράμματα μας πλαστικά/ξύλινα ή και σε καρτελάκια. Αν δεν έχουμε φτιάχνουμε εμείς μικρά καρτελάκια από χαρτόνι και γράφουμε τα γράμματα που θέλουμε να δουλέψουμε. Τοποθετούμε κάποια γράμματα μέσα στον αστέρια π.χ. τα κεφάλαια και απέξω βάζουμε σε σειρά τα πεζά. Το παιδί τοποθετεί τα αντίστοιχα κεφάλαια δίπλα στα πεζά. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα και είμαι σίγουρη ότι ήδη έχετε σκεφτεί κάποιες!

Ο αστερίας ήρθε επίσκεψη

2. Δημιουργούμε καλοκαιρινές λεξούλες με τα γράμματα μας. Το παιδί παρατηρεί τα γράμματα και χτίζει την ίδια λέξη ακριβώς από κάτω. Φροντίζουμε κάθε φορά να μας λέει πιο γράμμα χρησιμοποιεί.

Δραστηριότητες με αριθμούς

1. Τι πιο εύκολο από μια δραστηριότητα ταύτισης. Έχουμε τοποθετήσει αριθμούς μέσα στον αστερία μας και τους ίδιους απέξω. Το παιδί αναγνωρίζει τους αριθμούς και δημιουργεί όμοια ζευγάρια.

2. Τοποθετούμε σε σειρά τους αριθμούς μας. Από αυτή τη σειρά αφαιρούμε 3 ή 4 αριθμούς και τους κρύβουμε μέσα στον αστερία. Το παιδί πρέπει να βάλει τους αριθμούς που λείπουν στις σωστές θέσεις

Ο αστερίας ήρθε επίσκεψη

3. Φυσικά δεν λείπει η δραστηριότητα μέτρησης. Βάζουμε τους αριθμούς μας μέσα στον αστερία και σε ένα δοχείο συγκεντρώνουμε πετρούλες/κοχύλια/ζωάκια της θάλασσας. Παίρνουμε έναν αριθμό από τον αστερία μας και διπλά τοποθετούμε τις αντίστοιχες ποσότητες.

Δείτε εδώ

καλοκαιρινές δραστηριότητες

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *