Μικροί ζωγράφοι

Μικροί ζωγράφοι

Τώρα οι μικροί ζωγράφοι έχουν τη δική τους παλέτα!

Σχεδιάζουμε την παλέτα μας σε ένα κομμάτι χαρτόκουτο και ύστερα την κόβουμε. Ντύνουμε την κατασκευή μας απαραίτητα με διάφανο αυτοκόλλητο ή διάφανη κολλητική ταινία, για αντοχή αλλά και για να την αδιαβροχοποιήσουμε την κατασκευή μας. Τέλος κολλάμε τα καπάκια περιμετρικά.

Η βασική χρήση της κατασκευής μας είναι για γεμίζουμε τα καπάκια με χρώματα και τα παιδιά με τα πινέλα ή τα δάχτυλά τους να ζωγραφίζουν. Εμείς τη χρησιμοποιήσαμε και για να μάθουμε τα χρώματα και να παίξουμε με τα μοτίβα.

Για να μάθουμε τα χρώματα και τις αποχρώσεις τους, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουμπιά, πομ πομ ή γκοφρέ μπαλίτσες. Το παιδί γεμίζει τα καπάκια της παλέτας με τα χρώματα που του λέμε, ξεκινώντας από τα 3 βασικά χρώματα και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα και τα υπόλοιπα.

Για το παιχνίδι με τα μοτίβα θα εκτυπώσετε το αρχείο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με δύο τρόπους.

Δραστηριότητα 1

Το παιδί με βάση τα καρτελάκια τοποθετεί στις σωστές θέσεις τα πομ πομ/κουμπιά/κυβάκια κ.τ.λ. μέσα στα καπάκια. Αν δεν έχουμε υλικά σε όλα τα χρώματα, μας δίνεται η ευκαιρία να μιλήσουμε για τις αποχρώσεις. Για να γεμίσουμε λοιπόν το καπάκι μας χρησιμοποιούμε κάποιο υλικό από την αντίστοιχή χρωματική ομάδα π.χ. αν στο καρτελάκι μας υπάρχει γαλάζιο χρώμα βάζουμε στη θέση του ένα μπλε.

Δραστηριότητα 2

Εναλλακτικά εκτυπώνουμε τα καρτελάκια με τις παλέτες που δεν έχουν χρώμα. Το παιδί με τους μαρκαδόρους του τις ζωγραφίζει τις παλέτες του με βάση τα μοτίβα στις κάρτες του. Αν έχουμε ήδη φτιάξει την παλέτα ή έχουμε παρόμοια στο σπίτι, φτιάχνουμε εμείς τα μοτίβα τοποθετώντας υλικά στις θέσεις και το παιδί με βάση αυτή ζωγραφίζει αντίστοιχα τα καρτελάκια του.

Δείτε εδώ

επιστροφή στην αρχική

δραστηριότητες με χρώματα

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *