Μικροί ζωγράφοι

Μικροί ζωγράφοι

Τώρα οι μικροί ζωγράφοι έχουν τη δική τους παλέτα!

Σχεδιάζουμε την παλέτα μας σε ένα κομμάτι χαρτόκουτο και ύστερα την κόβουμε. Ντύνουμε την κατασκευή μας απαραίτητα με διάφανο αυτοκόλλητο ή ταινία για αντοχή και για να την αδιαβροχοποιήσουμε και τέλος κολλάμε καπάκια περιμετρικά.

Η βασική χρήση της κατασκευής μας είναι για γεμίζουμε τα καπάκια με χρώματα και τα παιδιά με τα πινέλα ή τα δάχτυλά τους να ζωγραφίζουν.

Εμείς τη χρησιμοποιήσαμε για να μάθουμε τα χρώματα και να παίξουμε με τα μοτίβα.

Για να μάθουμε τα χρώματα και τις αποχρώσεις τους, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουμπιά/πομ πομ/γκοφρέ μπαλίτσες. Το παιδί γεμίζει τα καπάκια της παλέτας με τα χρώματα που του λέμε, ξεκινώντας από τα 3 βασικά χρώματα και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα και τα υπόλοιπα.

Για το παιχνίδι με τα μοτίβα θα εκτυπώσετε το αρχείο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με δύο τρόπους.

1. Το παιδί με βάση τα καρτελάκια τοποθετεί στις σωστές θέσεις τα πομ πομ/κουμπιά/κυβάκια κ.τ.λ. μέσα στα καπάκια. Αν δεν έχουμε υλικά σε όλα τα χρώματα, μας δίνεται η ευκαιρία να μιλήσουμε για τις αποχρώσεις. Για να γεμίσουμε λοιπόν το καπάκι μας χρησιμοποιούμε κάποιο υλικό από την αντίστοιχή χρωματική ομάδα π.χ. αν στο καρτελάκι μας υπάρχει γαλάζιο χρώμα βάζουμε στη θέση του ένα μπλε.

2. Εναλλακτικά εκτυπώνουμε και τα καρτελάκια με τις παλέτες που δεν έχουν χρώμα. Το παιδί με τους μαρκαδόρους του τις ζωγραφίζει τις παλέτες του με βάση τα μοτίβα στις κάρτες του.

Δείτε εδώ

δραστηριότητες με χρώματα

χειροτεχνίες και κατασκευές

άλλες δραστηριότητες

Leave a Reply

Your email address will not be published.