Το παγωτό των χρωμάτων

Το παγωτό των χρωμάτων

Σήμερα διασκεδάζουμε παίζοντας με το παγωτό των χρωμάτων και θα χρειαστούμε:

-Χαρτόκουτο

-Καπάκια

-Πομ πομ

-Ζάρι με χρώματα

-Ζάρι με αριθμούς

Σε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι χαρτόκουτο σχεδιάζουμε ένα μεγάλο χωνάκι παγωτό και έπειτα το ζωγραφίζουμε. Προαιρετικά καλύπτουμε την κατασκευή μας με διάφανο αυτοκόλλητο ή ταινία για μεγαλύτερη αντοχή.

Συγκεντρώνουμε τα καπάκια μας και με κόλλα σιλικόνης δημιουργούμε σειρές από καπάκια πάνω από το χωνάκι μας (όπως στη φωτογραφία). Συγκεντρώνουμε τα πομ πομ μας σε δοχείο και φροντίζουμε να είναι στα χρώματα που περιλαμβάνονται και στο ζάρι μας και τα δίνουμε στο παιδί.

Δραστηριότητα 1: Αναγνώριση χρωμάτων

Το παιδί ρίχνει το ζάρι και σύμφωνα με το χρώμα που θα φέρει, γεμίζει με το χεράκι του ή με λαβίδα/κουτάλι όλο το παγωτό του (βλ. φωτογραφία επάνω).

Το παγωτό των χρωμάτων

Δραστηριότητα 2: Παιχνίδι με χρώματα

Αφού έχουμε μάθει τα χρώματα συνεχίζουμε το παιχνίδι με λίγο διαφορετικό τρόπο. Εδώ μπορούμε να συμμετέχουμε και εμείς. Ρίχνουμε το ζάρι εναλλάξ και τοποθετούμε ένα πομ πομ στο χρώμα που μας δείχνει κάθε φορά. Στο τέλος έχουμε δημιουργήσει ένα πολύχρωμο παγωτό!

καλοκαιρινές δραστηριότητες

Το παγωτό των χρωμάτων

Δραστηριότητα 3: Χρώματα και αριθμοί

Εδώ θα χρειαστούμε και τα δυο μας ζάρια. Σύμφωνα με τον αριθμό και το χρώμα που θα φέρουν κάθε φορά γεμίζουμε το παγωτό μας. Πχ αν τα ζάρια μας δείξουν αριθμό 1 και χρώμα κίτρινο θα προσθέσουμε στο παγωτό μας ένα κίτρινο πομ πομ. Αν δεν έχουμε πομ-πομ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουμπάκια ή απλά να χρωματίσουμε φασόλια ή ρεβίθια και είμαστε έτοιμοι!

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *