Λαμπίκο!

Λαμπίκο!

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ηλικία 3+

Θέλετε να μάθετε πως γίνεται λαμπίκο ένα δάσος;

Ο Πιτ είναι ένας γλυκός ασβός που μένει στο δάσος. Του αρέσει να είναι όλα καθαρά και νοικοκυρεμένα. Τα θέλει όλα λαμπίκο. Φροντίζει τα λουλούδια, χτενίζει την αλεπού και λούζει τα περιστέρια. Γυαλίζει τις πέτρες και μαζεύει τα κλαδιά και τα φύλλα.

Λαμπίκο!

Έρχεται όμως το Φθινόπωρο και ο μικρός ασβός μας μαζεύει όλα τα φύλλα σε πλαστικές σακούλες. Όμως κοιτά απογοητευμένος τα γυμνά δέντρα και αποφασίζει να τα ξεριζώσει. Έτσι με τις πρώτες βροχές ήρθαν οι πλημμύρες και το δάσος γέμισε λάσπη και βρωμιά.

Μετά ήρθαν οι μπουλντόζες και το δάσος επιτέλους καθάρισε. Όμως ο Πιτ ήρθε αντιμέτωπος με την πείνα γιατί δεν μπορούσε να βρει τίποτα να φάει μα ούτε και στο λαγούμι του κάτω από τη γη να πάει.

Λαμπίκο!

Τότε διαπιστώνει οτι έκανε ένα τρομερό λάθος και όλοι τον βοηθούν να επαναφέρουν το υπέροχο δάσος τους απομακρύνοντας σκουπίδια και φυτεύοντας δέντρα.

Μία υπέροχη ιστορία , ντυμένη με φθινοπωρινά χρώματα και ρυθμικά, εύστοχα μικρά κειμενάκια που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και στην προστασία του περιβάλλοντος. Τι μας προσφέρουν τα δέντρα και τι θα συμβεί αν εξαφανιστούν αυτά είναι κάτι που μας δείχνει ξεκάθαρα η εικονογράφηση της Έμιλι Γκράβετ.

Λαμπίκο!

Δείτε εδώ

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *