Γωνιά συναισθημάτων

Γωνιά συναισθημάτων

Με αφορμή το βιβλίο “Μέσα στο βάζο” στήσαμε αυτή τη γωνιά συναισθημάτων η οποία περιλαμβάνει πολλές εκδοχές και πιο κάτω σας δείχνω 3 από αυτές.

Τα υλικά τα είχαμε ήδη οπότε στήσαμε τη γωνιά συναισθημάτων ώστε να βοηθήσω τα παιδιά να αναγνωρίσουν και να κατανοήσουν τα συναισθήματα τους και να γνωρίζω και εγώ πως αισθάνονται και να τα βοηθήσω στη διαχείριση τους.

Η γωνιά περιλαμβάνει κάρτες με τα συναισθήματα, χρωματιστά ξυλάκια χειροτεχνίας/κυβάκια και βαζάκια.

1. Το παιδί διαλέγει την κάρτα η τις κάρτες που αντιπροσωπεύουν αυτά που ένιωσε κατά τη διάρκεια της μέρας ή στο σχολείο. Αυτό μας δίνει ευκαιρία για συζήτηση για το τι έγινε και αισθάνθηκε έτσι.

Γωνιά συναισθημάτων

2. Πάνω στην κάθε κάρτα μας βάζουμε ένα βαζάκι. Το παιδί βάζει ξυλάκια/κυβάκια στα βαζάκια που ένιωσε τα αντίστοιχα συναισθήματα.

Γωνιά συναισθημάτων

3. Εάν θέλουμε να καταγράψουμε πως αισθάνεται το παιδί μας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας φτιάχνουμε χάρτινα ταμπελάκια με τις ημέρες και δίπλα στην κάθε μία τοποθετούμε και ένα βαζάκι.

Για τα συναισθήματα ορίζουμε χρώματα πχ κόκκινο=θυμός, κίτρινο=χαρά κτλ. Αν έχουμε ξυλάκια χειροτεχνίας μπορούμε να γράψουμε επάνω τα συναισθήματα. Το παιδί τοποθετεί στο βαζάκι της κάθε ημέρα τα χρωματιστά υλικά του σύμφωνα με αυτά που ένιωσε.

Αυτή η τελευταία διαδικασία θα μας βοηθήσει να δούμε πως νιώθει το παιδί μας και να δουλέψουμε μέσα από συζήτηση και τεχνικές τα αρνητικά συναισθήματα.

βιβλία για τα συναισθήματα

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

παιχνίδι για να συναισθήματα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *