Σ' ένα βάζο μέσα/ Έξω από το βάζο

Σ’ ένα βάζο μέσα

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ηλικία 3+

Ο Λουέλιν, το κουνελάκι, μάζευε μέσα σε βάζα ένα σωρό όμορφα πράγματα, φύλλα, φτερά, πετρούλες. Ένα βράδυ κατέβηκε στην παραλία και έβαλε στα βάζα του, τα χρώματα από το ηλιοβασίλεμα.

Ένα κοριτσάκι , η Έβελιν βρισκόταν και αυτό εκεί και ο Λουέλιν της χάρισε ένα από τα βάζα του. Από τότε έγιναν αχώριστοι και μάζευαν ένα σωρό σπουδαία πράγματα στα βάζα τους όπως ουράνια τόξα, τον ήχο της θάλασσας, τη φρεσκάδα της άνοιξης και όταν τα έβλεπαν, θυμούνταν ό,τι όμορφο είχαν ζήσει. Η Έβελιν όμως μετακόμισε και ο Λούελιν αποφάσισε να της στέλνει βάζα με όμορφα πράγματα και εκείνη έκανε το ίδιο.

Στην ιστορία μας οι αναμνήσεις είναι βάζα γεμάτα συναισθήματα , μυρωδιές και φως. Είναι τόσο σπουδαίο να θυμόμαστε τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε και να τις μοιραζόμαστε με φίλους, ακόμα κι αν είναι μακριά μας, γιατί η απόσταση δε σβήνει τη φιλία.

Ένα υπέροχο βιβλίο για την αξία των καθημερινών πραγμάτων, για τη δύναμη των αναμνήσεων και τη μαγεία της φιλίας!

Έξω από το βάζο

Στον Λουέλιν δεν αρέσει καθόλου να αισθάνεται λύπη, θυμό, μοναξιά ή ντροπή. Έτσι, σκαρφίζεται ένα πανέξυπνο σχέδιο: παραχώνει τα συναισθήματά του μέσα σε βάζα και τα φυλάει μέσα σε ντουλάπια, ώστε να μην τον ενοχλήσουν άλλο πια. Όταν όμως βρίσκει τον μπελά του μέσα στην τάξη, ο Λουέλιν διαπιστώνει ότι πρέπει να κρύψει και τον ενθουσιασμό του. Και όταν τη θέση της χαράς παίρνει η απογοήτευση, αποφασίζει να ξεφορτωθεί και τη χαρά.

Μετά από λίγο, το κουνελάκι δε νιώθει σχεδόν τίποτα. Και τι θα συμβεί όταν τα συναισθήματά του αρνηθούν να μείνουν άλλο κλεισμένα σ’ ένα βάζο μέσα; Έτσι ο Λουέλιν σύντομα ανακαλύπτει ότι η ζωή γίνεται πιο πολύχρωμη όταν αφήνει κανείς ελεύθερα τα συναισθήματά του. Και μόνο τότε, όταν τα συνειδητοποιεί και τα αποδέχεται, είναι επιτέλους σε θέση και να τα αφήσει πίσω του.

Ένα βιβλίο που δείχνει στα παιδιά και υπενθυμίζει στους μεγάλους οτι τα συναισθήματα ομορφαίνουν τη ζωή μας και πρέπει να τα βιώνουμε, να τα εκφράζουμε, να τα μοιραζόμαστε και να τα αποδεχόμαστε!

Δείτε εδώ παιδικά βιβλία

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *