Καρότα από χαρτόνι

Καρότα από χαρτόνι

Όταν ξεκίνησα να φτιάχνω τα καρότα από χαρτόνι συνειδητοποίησα ότι μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες όμως ας δούμε πρώτα πως τα φτιάχνουμε.

 θα χρειαστούμε πορτοκαλί και πράσινο χαρτόνι μόνο. Αν έχουμε χαρτόνι (πορτοκαλί) μέγεθος α4 το χωρίζουμε στα τέσσερα και το κόβουμε. Με κάθε κομμάτι δημιουργούμε ένα χωνί και κολλάμε την εξωτερική πλευρά ώστε να σταθεροποιήσουμε το σχήμα του. Για την πρασινάδα του παίρνουμε πράσινο χαρτόνι και το κόβουμε χοντρές λωρίδες (όπως θα δείτε στις φωτογραφίες μας), τις τυλίγουμε σαν δαχτυλιδάκι ,ώστε να χωρέσουν στην πάνω πλευρά του καρότου μας και κολλάμε εσωτερικά.

Αν φτιάξουμε καρότα σε μεγάλο μέγεθος, μπορούμε να τα γεμίσουμε με σοκολατένια αυγουλάκια και να κολλήσουμε και ένα χάρτινο χερούλι ή κορδέλα και να προσφέρουμε τα καλαθάκια μας στα αγαπημένα μας πρόσωπα!

Μπορούμε να δημιουργήσουμε καρότα διαφορετικού μεγέθους να να κάνουμε ταξινόμηση αλλά μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και σε δραστηριότητα μέτρησης φυτεύοντας τα σε χώμα ή και σε φακές!

Δείτε εδώ

πασχαλινές δραστηριότητες και χειροτεχνίες

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *