τουβλάκια Edushape baby connects

Τουβλάκια Edushape baby connects

Από 20 μηνών

Τα τουβλάκια Edushape baby connects, τα ανακάλυψα πρόσφατα καθώς έψαχνα να βρω τουβλάκια κατάλληλα για 20 μηνών παιδάκια. Τα σωληνο-τουβλάκια έχουν ζωηρά χρώματα και είναι ελαφριά, που είναι σημαντικό καθώς τα παιδιά πετάνε πράγματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Είναι ασφαλή, ανθεκτικά και έχουν ιδανικό μέγεθος για τα μικρά χεράκια. Προσπαθώντας να ενώσουν τα κομμάτια, εξασκούν την κινητικότητά δακτύλων και καρπού, τον συντονισμό ματιού-χεριού και την αντίληψή τους . Τα τουβλάκια έχουν εσοχές που αν τις ενώσουν σωστά θα κουμπώσουν μεταξύ τους. Τα baby connects τα βρήκαμε στο My Sunshine και σας τα προτείνω αν έχετε παιδάκια άνω των 20 μηνών !

τουβλάκια Edushape baby connects

Ταξινόμηση χρωμάτων

Εκτός από το κατασκευαστικό κομμάτι μπορείτε να κάνετε ταξινόμηση χρωμάτων δημιουργώντας μικρές ομαδούλες ίδιων χρωμάτων όπως στις φωτογραφίες ή να φτιάξετε στήλες με τουβλάκια ίδιου χρώματος.

δραστηριότητες για παιδιά

Ποιο λείπει;

Το γνωστό σε όλους μας παιχνίδι που από μια ομάδα λείπει ένα αντικείμενο και προσπαθούμε να θυμηθούμε ποιο είναι. Συγκεκριμένα, σε αυτή την περίπτωση κρύβουμε ένα ή δύο τουβλάκια ίδιου ή διαφορετικού χρώματος και το παιδί προσπαθεί να βρει ποιο λείπει.

Μετράμε…σωληνο-τουβλάκια

Δημιουργούμε ομαδούλες από τουβλάκια και το παιδί μαθαίνει σιγά σιγά να μετράει δείχνοντας με το δάχτυλό του ή δίνοντας τα τουβλάκια που μέτρησε πίσω σε εμάς. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συσκευασία του παιχνιδιού που μοιάζει με βαρελάκι, να τοποθετήσουμε μέσα τα τουβλάκια μας και το παιδί μετρώντας τα, τα αφαιρεί ένα-ένα από το κουτί. Αν έχουμε καρτελάκια με αριθμούς μπορούν να συνοδεύσουν και να ενισχύσουν τη δραστηριότητα αυτή!

Μοτίβα

(για μεγαλύτερα παιδιά)

Δημιουργούμε μια χρωματική ακολουθία με τα τουβλάκια π.χ πράσινο-κίτρινο ή μπλε-πορτοκαλί-μοβ. Στη συνέχεια ζητάμε από το παιδί να ακολουθήσει το συγκεκριμένο μοτίβο.

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *