Το ουρανοκατέβατο

Το ουρανοκατέβατο

Eκδόσεις Μεταίχμιο

Από 3 ετών

Μια Πέμπτη σε έναν όμορφο κήπο ήρθε ουρανοκατέβατο ένα άγνωστο αντικείμενο. Όλα τα ζωύφια και τα έντομα του κήπου αναστατώθηκαν ευχάριστα. Τους άρεσε πολύ, τους παραξένευε το σχήμα και η γεύση του(ο βάτραχος το δοκίμασε),έκαναν υποθέσεις για το πώς έφτασε ως εκεί.

παιδική λογοτεχνία

Το καθένα έλεγε το μακρύ και το κοντό του και η νυχτοπεταλούδα το κράτησε ζεστό όλη νύχτα πιστεύοντας ότι το πρωί θα γίνει πεταλούδα. Όμως όχι μόνο δεν έγινε, αλλά εμφανίστηκε ο κύριος Αράχνης, που υποστήριξε ότι ήταν δικό του, γιατί είχε πέσει μέσα στον ιστό του.

Το ουρανοκατέβατο


Τους εξήγησε ότι θα κάνει μια μεγάλη Έκθεση, για να δείχνει το ουρανοκατέβατο θαύμα. Έτσι, μόλις τελείωσε η Θαυματούπολη, έβαλε εισιτήριο ένα φύλλο και όλοι το βρήκαν λογικό. Μετά από λίγο καιρό αύξησε το εισιτήριο και λίγα έντομα διαμαρτυρήθηκαν. Η αύξηση όμως συνεχιζόταν και όλο και πιο πολλά έντομα διαμαρτύρονταν, ώσπου ένα πρωί όλοι οι επισκέπτες εξαφανίστηκαν.

παιδικά βιβλία

Η κακοτυχία του κυρίου Αράχνη όμως ολοκληρώθηκε, καθώς ένα ζωάκι με πέντε πόδια άρπαξε το ουρανοκατέβατο και κατέστρεψε τη Θαυματούπολη. Ο κύριος Αράχνης έμεινε ολομόναχος.

Το ουρανοκατέβατο


Σιγά σιγά ζωύφια και έντομα επέστρεψαν και ο πλεονέκτης Αράχνης κατάλαβε ότι τα όμορφα πράγματα ανήκουν σε όλους, όπως ακριβώς τα αστέρια λάμπουν για όλους.
Και στον κήπο έπεσαν κι άλλα ουρανοκατέβατα ωραία πράγματα-παιχνίδια, όπως ο πρώτος βόλος, και τα χαίρονταν όλοι μαζί.

Μια πολύ διδακτική ιστορία δείχνει πως μερικοί άνθρωποι πλεονέκτες προσπαθούν να εκμεταλλευθούν κάθε ευκαιρία για να πλουτίσουν, λένε ψέματα, ενώ ταυτόχρονα οι άνθρωποι δεν αντιδρούν και πληρώνουν μέχρι να φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο.
Κάποια στιγμή βέβαια η αντίδραση της κοινωνίας αλλά και η απότομη μεταβολή της κατάστασης από τυχαία ίσως γεγονότα δείχνει σε κάποιους πλεονέκτες ότι η ευτυχία δεν εξαρτάται από τα χρήματα.

Δείτε εδώ

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *