Η Στέλλα και ο γλάρος

Η Στέλλα και ο γλάρος


Εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο

Από 3,5 ετών

Η μικρή Στέλλα ζει στο σπίτι της γιαγιάς της στην παραλία. Εκεί έχει γίνει φίλη με ένα μικρό γλάρο, που την επισκέπτεται καθημερινά. Μια μέρα όμως ο γλάρος της δεν ήρθε και αργότερα τον βρήκαν άρρωστο στην αμμουδιά.

Η Στέλλα και ο γλάρος

Η γιατρός που τον περιποιήθηκε τους είπε ότι η κοιλιά του ήταν γεμάτη πλαστικά σκουπίδια. Κράτησε το γλάρο στο ιατρείο και η Στέλλα με τη γιαγιά της αποφάσισαν να καθαρίσουν την παραλία, για χάρη όλων των ζώων που την επισκέπτονταν. Η δουλειά όμως ήταν πολύ δύσκολη και αναγκάστηκαν να ζητήσουν βοήθεια. Με αφίσες ανήγγειλαν στους κατοίκους της πόλης τους ότι θα κάνουν ένα πάρτι καθαρισμού παραλίας.

Η Στέλλα και ο γλάρος

Η προσπάθειά τους είχε μεγάλη απήχηση και ανταποκρίθηκε ακόμα και το εργοστάσιο σοκολάτας στο γράμμα της Στέλλας, που τους ζητούσε να κάνουν κάτι με τα πλαστικά περιτυλίγματα. Πολλά καταστήματα επίσης άρχισαν να χρησιμοποιούν οικολογικές συσκευασίες. Το πάρτι είχε μεγάλη επιτυχία και ο μικρός γλάρος γύρισε υγιής.
Ένα μικρό κοριτσάκι χάρη στην αγάπη της για το γλάρο, το νοιάξιμο και την ευαισθησία της κατάφερε να συγκινήσει και να ευαισθητοποιήσει τόσους πολλούς ανθρώπους.

βιβλία για το περιβάλλον

Είναι μια ιστορία που χτυπάει τον κουδούνι του κινδύνου για τις συνέπειες της μόλυνσης και της οικολογικής καταστροφής για όλα τα όντα του πλανήτης μας. Ταυτόχρονα δείχνει πώς οι άνθρωποι μπορούν να πετύχουν πολλά πράγματα ενωμένοι σε έναν ευγενικό, κοινό σκοπό, όταν ευαισθητοποιηθούν και αντιληφθούν τη σημασία και την αξία της προσπάθειάς τους. Και φυσικά δεν είναι θέμα ηλικίας ή μόρφωσης η συστράτευση στον κοινό σκοπό ,αλλά ευαισθησίας και αγάπης για τον κόσμο που ζούμε. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Και η μικρή καθημερινή προσπάθεια είναι σημαντική.

Δείτε εδώ

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *