Το νησί του παππού

Το νησί του παππού

Εκδόσεις Ίκαρος – Ikaros Publishing

Από 3 ετών

Στον κήπο του σπιτιού του Σιντ ήταν το σπίτι του παππού και έμπαινε όποτε ήθελε, γιατί το κλειδί ήταν κάτω από τη γλάστρα.

παιδικό βιβλίο για την απώλεια

Μια μέρα όμως ο Σιντ δεν βρήκε τον παππού στο σπίτι του. Την ώρα που ετοιμαζόταν να φύγει, ο παππούς τον φώναξε από τη σοφίτα. Ο Σιντ ανέβηκε και με προτροπή του παππού του άνοιξε μια βαριά σιδερένια πόρτα, κρυμμένη πίσω από ένα σεντόνι. Βρέθηκαν αμέσως στο κατάστρωμα ενός πλοίου, που ο παππούς οδήγησε μετά από μακρύ ταξίδι σε ένα όμορφο νησί.

Το νησί του παππού

Εκεί στην κορυφή του νησιού τακτοποίησαν μια καλύβα, που βρήκαν και χάρηκαν τη διαμονή τους σ’ αυτό το όμορφο μέρος κολυμπώντας και παίζοντας στη θάλασσα. Ο Σιντ ήθελε να μείνει εκεί για πάντα, αλλά ήξερε πως έπρεπε να γυρίσουν. Την ώρα τού γυρισμού όμως ο παππούς είπε στον εγγονό του ότι έπρεπε να γυρίσει μόνος του.

Το νησί του παππού

Την άλλη μέρα ο Σιντ ξαναπήγε στο σπιτάκι, αλλά ούτε ο παππούς ούτε η σιδερένια πόρτα ήταν εκεί. Μόνο ένα γράμμα του παππού του τον περίμενε.

”Το νησί του παππού” είναι μια όμορφη αλληγορία, που μιλάει για την απώλεια αγαπημένων προσώπων και παρουσιάζεται σαν ένα ευχάριστο ταξίδι προς ένα όμορφο μέρος, όπου οι αγαπημένοι μας ζουν χαρούμενοι. Αφήνουν όμως πάντα πίσω τους ένα γράμμα, μια ανάμνηση παντοτινή και αγαπημένη.

Δείτε εδώ

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *