Δεν ζουν όλες οι πριγκίπισσες σε κάστρα

Δεν ζουν όλες οι πριγκίπισσες σε κάστρα

Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ

Από 3 ετών

Ένα ” μοντέρνο” παραμύθι, που δεν έχει “καλούς” και ίσως “κακούς”. Δεν προβάλλει τις παραδοσιακές αρετές, τη συμπόνια, την αλληλεγγύη, την αγάπη. Αντίθετα ενημερώνει τα
παιδιά ότι δεν υπάρχουν πριγκίπισσες, που ζουν σε πύργους,
ούτε πειρατές με καράβια ούτε ιππότες, που πολεμούν δράκους, ούτε γοργόνες, που σχίζουν τις θάλασσες, ούτε σούπερ-ήρωες, που πετούν.

Δεν ζουν όλες οι πριγκίπισσες σε κάστρα


Όλα τα παιδιά όμως μπορούν να ονειρευτούν αυτό που θέλουν να γίνουν και να κάνουν στη ζωή τους. Έχουν τα υλικά να στήσουν το σκηνικό της ζωής τους, είναι κρυμμένα μέσα τους, η δύναμη, η αξιοσύνη, η καλοσύνη, η γενναιότητα, η φαντασία και το όνειρο. Τίποτα δεν τα εμποδίζει να χαράξουν το δρόμο που θέλει η καρδιά τους.


Είναι λοιπόν φανερό ότι αμφισβητούνται οι έμφυλοι ρόλοι, που η κοινωνία “προγραμματίζει” για τα μέλη της. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα επαγγέλματα, επιλογές ζωής και δρόμοι καθορισμένοι για κανένα μέλος της κοινωνίας. Το κάθε παιδί άσχετα με το τι περιμένουν οι άλλοι από αυτό έχει “δικαίωμα” να γίνει ό,τι θέλει και πριγκίπισσα και πειρατής και σούπερ ήρωας και ό,τι άλλο, χωρίς να οφείλει εξηγήσεις σε κανέναν. Και η κοινωνία οφείλει να το αποδεχτεί.

Δεν ζουν όλες οι πριγκίπισσες σε κάστρα

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *