Το δέντρο που έδινε

Το δέντρο που έδινε

Εκδόσεις Δωρικός

Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια μηλιά… κι αγαπούσε ένα αγοράκι. Ετσι αρχίζει αυτό το όμορφο παραμύθι που το διάβασμα του αφήνει τη γεύση μιας αξέχαστης ευαισθησίας. Κάθε μέρα το αγόρι πήγαινε στη μηλιά κι έτρωγε τα μήλα της, έκανε κούνια στα κλαδιά της, σκαρφάλωνε στον κορμό της… κι μηλιά ήταν ευτυχισμένη. Μα το αγόρι όσο μεγάλωνε τόσα περισσότερα ζητούσε από το δέντρο και το δέντρο έδινε, έδινε, έδινε αδιάκοπα.

Είναι μια συναισθηματική ερμηνεία του χαρίσματος που έχουν εκείνοι που ξέρουν να δίνουν κι εκείνοι που ξέρουν να ανταποδίδουν με αγάπη.
σε όλες τις ηλικίες!

Ένα βιβλίο πραγματικός θησαυρός και ύμνος στην ανιδιοτελή αγάπη! Το αλληγορικό του θέμα έχει γίνει αφορμή  για να αναπτυχθούν αρκετές ερμηνείες σχετικά με το βαθύτερο νόημα του! Στην πραγματικότητα ο καθένας μας διαβάζοντας το δίνει την δική του προσωπική εκδοχή ανάλογα με τα βιώματα του!

1η ερμηνεία : Το δέντρο αντιπροσωπεύει τους γονείς ( κυρίως την μητέρα) και την αληθινή και άνευ όρων αγάπη προς τα παιδιά.
2η ερμηνεία: Το δέντρο αντιπροσωπεύει την φύση και το αγόρι τους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται το περιβάλλον στο οποίο ζουν!
3η ερμηνεία:  Το δέντρο και το αγόρι αντιπροσωπεύουν τον κάθε άνθρωπο στις διάφορες φάσεις της ζωής του!

Το δέντρο που έδινε
Το δέντρο που έδινε

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *