Μοντεσσόρι από 3 έως 6 ετών

Μοντεσσόρι από 3 έως 6 ετών


Μάθε με πώς να το κάνω μόνο μου

Εκδόσεις Μίνωας

Διαβάζοντας το βιβλίο ” Μοντεσσόρι από 3 έως 6 ετών ” ανακαλύπτουμε με σαφήνεια τι συμβαίνει σε ένα μοντεσσοριανό περιβάλλον και κατανοούμε γιατί είναι ” λειτουργικό “.

Η μοντεσσοριανή παιδαγωγική μέθοδος έχει στόχο την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της αυτονομίας και γι’ αυτό προσφέρει τη δυνατότητα στο παιδί να προοδεύει με τον δικό του ρυθμό διαλέγοντας το ίδιο τις δραστηριότητές του. Είναι πάνω από όλα μια νοοτροπία που δεν θεωρεί το παιδί έναν μελλοντικό ενήλικα τον οποίο διαμορφώνουμε, αλλά ένα ολοκληρωμένο άτομο που το συνοδεύου­με στην ανάπτυξή του με βαθύ σεβασμό.

Το παιδί δεν είναι ένα παθητικό δοχείο, αλλά ένα ισότιμο, ενεργό μέλος. Διαθέτει χαρίσματα και ικανότητες ανώτερες των προσδοκιών μας. Το παιδί είναι ένας εξερευνητής από τη φύση του, που ξέρει να μαθαίνει αυθόρμητα από το περιβάλλον του. Εξασκείται με άνεση στη μάθηση μέσω της δοκιμής και του λάθους. Η ποικιλία διεγείρει την περιέργειά του και δεν δημιουργεί φόβο και άγχος. Ξέρει επίσης να επιλύει τις συγκρούσεις και διαθέτει μια εντυπωσιακή ικανότητα να αποκαθιστά γρήγορα τις συνθήκες μιας κοινής ζωής.

H Σαρλότ Πουσέν μοιράζεται την εμπειρία της για να μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία της δικής μας στάσης, προκειμένου να αποτελούμε το παράδειγμα όσων θέλουμε να μεταδώσουμε, να βάζουμε το παιδί στο επίκεντρο των εκπαιδευτικών συλλογισμών, να δίνουμε έμφαση στην παρατήρηση, την επικοινωνία και την καλή μας διάθεση, ώστε να το συνοδεύσουμε στην πορεία του προς την ωριμότητα.

 Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζεται η μοντεσσοριανή παιδαγωγική μέθοδος από την ηλικία των τριών έως έξι χρονών:


•Τα στάδια ανάπτυξης και οι ανάγκες του παιδιού. •Συμβουλές και παραδείγματα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
•Η εφαρμογή της παιδαγωγικής προσέγγισης στο σχολείο και στο σπίτι.
•Καρτέλες δραστηριοτήτων για να τις εφαρμόσετε με τα παιδιά σας.
•Μαρτυρίες από ειδικούς και επαγγελματίες της μοντεσσοριανής εκπαίδευσης.

βιβλία για γονείς και εκπαιδευτικούς

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *