σιωπηλά βιβλία

 Στη σημερινή ανάρτηση θα δούμε δύο τρυφερά σιωπηλά βιβλία

Εκδόσεις Κόκκινη κλωστή δεμένη

από 2 ετών

«Ώρα για ύπνο»

Το «Ώρα για ύπνο» είναι μια μικρή σιωπηλή ιστορία που ακολουθεί τη ρουτίνα του ύπνου ενός μικρού κοριτσιού. Ξεκινάει με το βραδινό μπάνιο, το βούρτσισμα των δοντιών, συνεχίζει με το παραμύθι καληνύχτας και αφού ο μπαμπάς πιάνει όλα τέρατα κάτω από το κρεβάτι, η μικρή απολαμβάνει τον ύπνο της. 

 Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να βλέπουν ότι οι πρωταγωνιστές από τα αγαπημένα τους παραμύθια έχουν τις ίδιες συνήθειες με αυτά. Έτσι και η δική τους ρουτίνα γίνεται παιχνιδάκι.

«Τι είναι αυτή η κοιλιά μαμά;»

Μια τρυφερή ιστορία για την εμπειρία της εγκυμοσύνης από έναν μεγάλο αδελφό (το πρώτο παιδί στην οικογένεια ) που αναρωτιέται τι είναι μέσα στην κοιλιά της μαμάς του. Το παιδί παρατηρεί την κοιλιά της μαμάς του να μεγαλώνει και φαντάζεται πως μέσα της κρύβει ένα τεράστιο μπαλόνι που μεγαλώνει σιγά σιγά. Ο μεγάλος πια αδελφός περιμένει με αγωνία να γεννηθεί το μικρό του αδερφάκι. Όλα γίνονται φυσικά και αβίαστα και πάνω από όλα απολαυστικά!

 Ένα όμορφο σιωπηλό και χιουμοριστικό βιβλίο για τα μικρά νηπιάκια για την αναμονή και την άφιξη ενός νέου μέλους στην οικογένεια. Μέσα από τις υπέροχα εικονογραφημένες σελίδες του παρατηρούμε τον τρόπο που βιώνει ο μεγάλος αδερφός την εγκυμοσύνη της μαμάς του και πόσο όμορφα υποδέχεται το μωράκι στο τέλος.

Τα βιβλία χωρίς κείμενο είναι αρκετά βοηθητικά στους γoνείς γιατί μπορούν να προσαρμόσουν την ιστορία στο μήνυμα που κάθε φορά θέλουν να περάσουν στα παιδιά. Επίσης μεγαλώνοντας τα παιδιά μπορούν να συνθέσουν μόνα τους την ιστορία όπως αυτά θέλουν, αναπτύσσοντας έτσι την φαντασία και την κριτική τους σκέψη.

Η εικονογράφηση και στα δυο βιβλία είναι μοναδική και αρκετά εκφραστική! Βοηθάει έτσι το παιδιά να αντιληφθεί την συνέχεια της ιστορίας και να διακρίνει τις εκφράσεις και τα χαρακτηριστικά των πρωταγωνιστών.

To μαξιλαράκι σύννεφο και τα φουσκωτά αστεράκια είναι από @byxrysa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *