Της αλλαγής τραγούδι!

Της αλλαγής τραγούδι

Εκδόσεις Ψυχογιός

από 4 ετών


Ένα υπέροχο βιβλίο που αναφέρεται στη δύναμη που έχουμε μέσα μας να αλλάξουμε τρόπο σκέψης μας. Γιατί η πραγματική αλλαγή ξεκινάει από εμάς τους ίδιους. Ο κόσμος γύρω μας είναι εύκολο να αλλάξει αν μεγαλώσουμε παιδιά με ενσυναίσθηση και όνειρα. Τότε η πραγματική αλλαγή θα έρθει εύκολα και όμορφα.

Στο βιβλίο αυτό πρωταγωνιστεί ένα κορίτσι, το οποίο με την κιθάρα του παρασύρει τους συνομήλικους της σε ένα μουσικό ταξίδι. Γιατί όπως όλοι ξέρουμε όταν τραγουδάμε μαζί η φωνή μας μεγαλώνει και γίνεται πιο δυνατή. Έτσι στο τέλος μας ακούν όλοι, ακόμη και αυτοί που δεν θέλουν να μας ακούσουν.

Μέσα από το μουσικό αυτό ταξίδι τα παιδιά μας θα μάθουν ότι όλοι έχουμε την δύναμη μέσα μας για να αλλάξουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο. Γιατί υποχρέωση όλων είναι να κάνουμε τον κόσμο που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας καλύτερο. Μέσα από τη υπέροχα εκφραστική εικονογράφηση και το λιτό ύφος του κειμένου, το μήνυμα της αλλαγής περνά εύκολα σε μικρούς και μεγάλους.

Της αλλαγής τραγούδι

Συγγραφέας του βιβλίου είναι η Amanda Gorman. Η Amanda Gorman θεωρείται η νεαρότερη εθνική ποιήτρια των ΗΠΑ, η οποία συμμετείχε στην ορκωμοσία του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν (Ιανουάριος 2021}, απαγγέλοντας το ποίημά της “The Hill We Climb”. Είναι γνωστή ακτιβίστρια, με δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, την ισότητα των φύλων και την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *