Το παρεάκι των σχημάτων

Το παρεάκι των σχημάτων

Το παρεάκι των σχημάτων είναι δραστηριότητα ταύτισης όμοιων σχημάτων.

Σχεδιάζουμε σκουφάκια και γαντάκια σε χρωματιστά χαρτόνια και τα κόβουμε. Το κάθε σκουφάκι θα έχει ζευγαράκι ένα γαντάκι ίδιου χρώματος. Αυτό γίνεται για να διευκολύνουμε την εκπαιδευτική διαδικασία χωρίς να είναι όμως αυτό απαραίτητο. Μπορούν τα ζευγαράκια μας να έχουν διαφορετικά χρώματα. Σχεδιάζουμε ή κολλάμε τα σχήματα που θέλουμε να μάθουμε πάνω στα γαντο-σκουφάκια μας. Εμείς χρησιμοποιήσαμε αφρώδες υλικό για τα σχήματα στα σκουφάκια μας και αντίστοιχα σχεδιάσαμε τα σχήματα στα γαντάκια μας

Το παρεάκι των σχημάτων

Απλώνουμε τα σκουφάκια μας λοιπόν και το παιδί αφού αναγνωρίσει τα σχήματα αφήνει το κάθε γαντάκι πάνω στο αντίστοιχο σκουφάκι και ταυτόχρονα το παροτρύνουμε να μας πει ποιο σχήμα είναι αυτό που κρατάει κάθε φορά. Αν διαθέτουμε και γεωμετρικά σχήματα τα βάζουμε και αυτά στο παιχνίδι ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε για λίγο ακόμα το ενδιαφέρον του παιδιού.

Με την ίδια δραστηριότητα μπορούμε να κάνουμε ταύτιση χρωμάτων, αριθμών και γραμμάτων (πεζών και κεφαλαίων) καθώς και προσθέσεις/αφαιρέσεις των οποίων τα αποτελέσματα θα γράψουμε στα γαντάκια.

χειμερινές δραστηριότητες

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

δραστηριότητες με αριθμούς

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *