Αναγνώριση και ταύτιση αριθμών

Χιονόμπαλα
Αναγνώριση και ταύτιση αριθμών

Αναγνώριση και ταύτιση αριθμών με την αγαπημένη μας χιονόμπαλα. Εκτυπώνουμε το αρχείο snowball matching activity. Το αρχείο αποτελείται από τη χιονόμπαλα και ένα φύλλο με στρογγυλά μικρά καρτελάκια τα οποία θα κοπούν από εμάς. Δίνουμε τα καρτελάκια στο παιδί και εκείνο καλείται να αναγνωρίσει τον αριθμό που κρατάει και να τον κολλήσει στον αντίστοιχο στη χιονόμπαλα.

Αν θέλουμε να επαναλάβουμε τη δραστηριότητα αρκετές φορές μέχρι να το παιδάκι μας να μάθει όλους τους αριθμούς, προτείνω να κολλήσετε τις νιφάδες με τους αριθμούς σε κάποιο χαρτόνι ή αφρώδες υλικό για πιο εύκολη χρήση από τα μικρά χεράκια.

Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στρογγυλές αυτοκόλλητες ετικέτες που αγαπούν κατά βάση τα μικρά μας, να γράψουμε πάνω τους αριθμούς και εκείνα να τις κολλήσουν στη χιονόμπαλά τους!

Αν εξαντλήσουμε τις ετικέτες ή θέλουμε και άλλη εναλλαγή στη δραστηριότητά μας και διαθέτουμε αριθμούς ξύλινους/μαγνητικούς κ.τ.λ., η δραστηριότητα αυτή μας δίνει την ευκαιρία να τους χρησιμοποιήσουμε. Αν έχουμε μαγνητικούς μεταφέρουμε τη δραστηριότητά μας από το τραπέζι στο…ψυγείο!

επιστροφή στην αρχική

καρτέλες αρίθμησης

παζλ με χιονάνθρωπους

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *