Λεβάντα

Λεβάντα
χειροτεχνία και κατασκευή

Χειροτεχνία με μπατονέτες

Για τη Λεβάντα χειροτεχνία χρησιμοποιήσαμε μπατονέτες. Ζωγραφίσαμε το μίσχο με νερομπογιές και σχηματίσαμε μια σταγόνα με το μολύβι μας για να μας διευκολύνει να χρωματίσουμε το άνθος της.

Σε δύο καπάκια προσθέσαμε δυο διαφορετικές αποχρώσεις του μοβ, μια ανοιχτή και μια πιο σκούρα. Χρησιμοποιώντας τη μπατονέτα και το πιο σκούρο χρώμα ξεκινήσαμε να κάνουμε κουκίδες κατά μήκος του μίσχου και σιγά σιγά προς τα έξω προσέχοντας να μην ξεφύγουμε από τα όρια της σταγόνας που έχουμε σχεδιάσει.

Αφού ολοκληρώσουμε το άνθος και στεγνώσει, χρησιμοποιούμε αν θέλουμε την πιο ανοιχτή απόχρωση εξωτερικά από τη μια πλευρά. Αυτό μας δίνει στην αίσθηση ότι τα λουλούδια μας φωτίζονται από τον ήλιο!

Για του πιο τολμηρούς ζωγράφους δοκιμάστε τη χειροτεχνία σε μαύρο ή μπλε σκούρο χαρτόνι με πιο φωτεινό μοβ και φούξια. Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό!

Λεβάντα κατασκευή

Για τη λεβάντα κατασκευή θα χρειαστούμε συρματάκια πράσινα χειροτεχνίας, μοβ πομ-πομ και κόλλα σιλικόνης. Διπλώνουμε το συρματάκι μας στα δύο και τυλίγουμε (στριφογυρίζουμε) τις δυο πλευρές μεταξύ τους. Στην μια άκρη αρχίζουμε να κολλάμε τα πομ -πομ κολλητά το ένα δίπλα το άλλο και η Λεβάντα μας είναι έτοιμη!

ανοιξιάτικες δραστηριότητες και χειροτεχνίες

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *