Παιχνίδια αναγνώρισης αριθμών


Παιχνίδια αναγνώρισης αριθμών
με χιονονιφάδες

Για τα παιχνίδια αναγνώρισης αριθμών θα χρειαστούμε το παρακάτω αρχείο find & cover snowflakes που αποτελείται από ένα πίνακα και 20 καρτελάκια με αριθμούς.

Για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να κολλήσουμε τα καρτελάκια και τον πίνακα σε ένα κομμάτι χαρτόκουτο, σε φύλλα φελλού ή σε αφρώδες υλικό ώστε να πιάνονται πιο εύκολα από τα μικρά χεράκια.

Δραστηριότητα 1

Θα χρειαστούμε και ένα μπολάκι με κουμπάκια, πομ-πομ, βοτσαλάκια ή κάποιο άλλο αντικείμενο. Κάνουμε τα καρτελάκια μας μια στοίβα ή τα γυρίζουμε ανάποδα. Για κάθε καρτελάκι που τραβάμε καλύπτουμε τον αντίστοιχο αριθμό στον πίνακά μας. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι να καλυφθούν όλοι οι αριθμοί στον πίνακάς μας. Στόχος είναι να αναγνωρίσουμε και να μάθουμε τους αριθμούς.

Δραστηριότητα 2

Εκτυπώνουμε μόνο τον πίνακα, τόσες φορές όσοι είναι και οι παίκτες μας. Επαναλαμβάνουμε την προετοιμασία και τοποθετούμε στο κέντρο τα καρτελάκια ανάποδα. Κάθε παίκτης με τη σειρά του τραβάει ένα καρτελάκι και καλύπτει τον αντίστοιχο αριθμό στον πίνακά του. Η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι κάποιος από τους παίκτες να συμπληρώσει πρώτος τον πίνακά του!

χειμερινές δραστηριότητες

επιστροφή στην αρχική

παιδικά βιβλία

δραστηριότητες & χειροτεχνίες

εκτυπώσιμο υλικό

προϊόντα φροντίδας

blog

pinterest & instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *